Wijncrème

4
20 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In grote pan (waar beslagkom in past) ruim water aan de kook brengen. In andere pan wijn met suiker en vanillesuiker aan de kook brengen. In beslagkom eierdooiers, ei en citroenrasp loskloppen. Pan met wijnmengsel van vuur afnemen en ca. 10 minuten laten afkoelen. Wijnmengsel in dun straaltje, al kloppend aan eimengsel toevoegen. Beslagkom op kokend water zetten (au bain-marie). Vuur laag draaien en onder voortdurend kloppen met garde in 5 à 8 minuten schuimig kloppen tot een lobbige, dikke saus. Het mengsel mag niet koken. Beslagkom van vuur afnemen, in bak met koud water zetten en met garde nog ca. 1 minuut doorkloppen. Crème in vier coupes scheppen. Tot gebruik in koelkast bewaren. Serveren met lange vingers.

Wijncrème is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Wijncreme
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Vijgen Gepocheerd Met Wijncreme
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien Met Wijncreme
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Wijnvla
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Wijncreme
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Vijgen Gepocheerd Met Wijncreme
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien Met Wijncreme
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Wijnvla
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept