Pêche Melba

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan wijn met opengesneden vanillestokje aan de kook brengen. Honing erin oplossen en vuur laag draaien. Perziken halveren, pit verwijderen. Perziken in wijn leggen en 8 min. zachtjes verwarmen (pocheren). Halverwege omkeren. Perziken met schuimspaan op bord scheppen. Kookvocht op hoog vuur in ca. 5 min. tot helft laten inkoken. Vanillestokje verwijderen. Frambozen in keukenmachine of in hoge kom met staafmixer pureren. Frambozenpuree door zeef wrijven om pitjes te verwijderen. Ingekookte wijn door puree roeren. Afgekoelde perziken ontvellen. Op elk bord 1 bol vanilleijs leggen en hierop 1 omgekeerde perzikhelft leggen, licht aandrukken. Naast ijs andere perzikhelft leggen en hierin bol ijs scheppen. Frambozensaus erover scheppen.

Pêche Melba is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Melba Bicolore
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Coupe Melba
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Peche Melba Gebakjes
0-10 min -
Bekijk recept

peche melba
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Peche of perentaart
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Peche Melba Gebakjes
0-10 min -
Bekijk recept
Peche Vegter
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept