1 Amandelen in keukenmachine fijnmalen. Vanillestokje in lengte opensnijden en met mes merg eruit schrapen. Melk met vanillestokje en -merg aan de kook brengen. Suiker, amandel en griesmeel toevoegen. Mengsel op laag vuur 10 min. zachtjes laten doorkoken, regelmatig roeren. Griesmeel wat laten afkoelen, vanillestokje verwijderen. Vorm omspoelen met koud water, griesmeelmassa erin gieten en afgedekt minstens 2 uur in koelkast laten opstijven.
2 Aardbeien schoonmaken, halveren en in keukenmachine pureren. Op smaak brengen met suiker. Aalbessen wassen en met vork voorzichtig van takjes rissen. In kom frambozen en aalbessen voorzichtig met aardbeipuree omscheppen. Puddingvorm kort in warm water houden, snijplank of serveerschaal erop leggen en samen keren. Vorm verwijderen en pudding in plakken snijden (dit kan ook aan tafel). Fruitsaus erop en ernaast scheppen.
Griesmeelpudding met rood fruit is een recept van Albert Heijn