Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla

4
15 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de rozijnen met de tijm en appelsap een de kook in een steelpan. Verwarm ca. 5 min. heel zachtjes tot de rozijnen het vocht hebben opgenomen.
  • 2 Steek de klokhuizen uit de appels en maak de holtes nog iets groter. Verkruimel de speculaasjes. Schep 3/4 van de speculaas door de rozijnen. Vul de appels met het rozijnenmengsel, duw goed aan en zet de appels naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van het speculaaskruim erover en leg op elke appel een klontje boter. Laat de appels in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar worden.
  • 3 Verdeel de vanillevla over diepe borden en zet de gevulde appels in het midden van elk bord.

Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelvlaflip met chocosticks
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Vlaflip anders
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept