Pruimencompote met vanillekwark

4
15 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pruimen wassen en halveren. Pitten verwijderen en vruchtvlees in partjes snijden. Citroen schoonboenen, schil eraf raspen. Citroen halveren en uitpersen. In magnetronschaal pruimen, abrikozenjam, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en rum of likeur door elkaar scheppen. In magnetron onafgedekt ca. 6-8 minuten verwarmen op vol vermogen (700 Watt), af en toe doorroeren. Indien nodig pruimencompote wat fijner prakken met vork. 4 blaadjes munt achterhouden, rest in dunne reepjes snijden en door pruimencompote scheppen. Laten afkoelen tot lauwwarm. Eventueel suiker naar smaak toevoegen. In vier hoge coupes 4 lagen vanillekwark en om en om 3 lagen pruimencompote scheppen. Garneren met munt.

Pruimencompote met vanillekwark is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met vanillekwark
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzikspies
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaaspavlova
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-pruimencompote
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pruimencompote met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Biogarde met pruimencompote
30 min Nagerecht
Bekijk recept