Panna cotta ai frutti di bosco - Roompuddinkje met bosvruchten

4
40 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vanillestokje in lengte opensnijden en met punt van mes merg eruit schrapen. In steelpan slagroom met vanillemerg en -stokje aan de kook brengen. Suiker al roerend erin oplossen. Room op heel laag vuur nog 5 min. tegen de kook aan houden. Intussen gelatine weken in koud water. Pan van vuur nemen en vanillestokje uit room nemen. Gelatine uitknijpen en al roerend in hete room oplossen. Pan in bak ijskoud water zetten en 5-10 min. laten afkoelen tot room lobbig begint te worden (zo dik als yoghurt). Roommengsel over vormpjes verdelen, afdekken met plasticfolie en 2-3 uur in koelkast laten opstijven.
  • 2 Kroontjes van aardbeien verwijderen, grote exemplaren halveren. Aardbeien met rest van fruit mengen. Vormpjes uit koelkast nemen en folie verwijderen. Op elk vormpje dessertbord leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bord laten glijden. Fruitsalade rond panna cotta leggen.

Panna cotta ai frutti di bosco - Roompuddinkje met bosvruchten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
10 min
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept