Panna cotta (roompuddinkjes met aardbeien)

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vanillestokje in de lengte opensnijden. In steelpan 125 ml slagroom met vanillestokje al roerende aan de kook brengen. Op heel laag vuur ca. 8 minuten tegen de kook aan houden. Intussen blaadjes gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Suiker in room oplossen en pan van vuur nemen. Vanillestokje uit room nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerende in hete room oplossen. Pannetje met warme room in bak koud water zetten en 5 à 10 minuten laten afkoelen tot de room yoghurtdikte krijgt. Rest van slagroom stijfkloppen en luchtig door afgekoelde room scheppen. Vormpjes invetten met olie en roommengsel erin scheppen. Vormpjes afdekken met plasticfolie en ca. 3 uur in koelkast laten opstijven.
  • 2 Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en voorzichtig droogdeppen. Aardbeien halveren. Panna cotta op vier borden storten. Aardbeien ernaast scheppen. Enkele druppels balsamicoazijn over aardbeien druppelen. Aardbeien licht bestuiven met poedersuiker.

Panna cotta (roompuddinkjes met aardbeien) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept