1 Vanillestokje in de lengte opensnijden. In steelpan 125 ml slagroom met vanillestokje al roerende aan de kook brengen. Op heel laag vuur ca. 8 minuten tegen de kook aan houden. Intussen blaadjes gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Suiker in room oplossen en pan van vuur nemen. Vanillestokje uit room nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerende in hete room oplossen. Pannetje met warme room in bak koud water zetten en 5 à 10 minuten laten afkoelen tot de room yoghurtdikte krijgt. Rest van slagroom stijfkloppen en luchtig door afgekoelde room scheppen. Vormpjes invetten met olie en roommengsel erin scheppen. Vormpjes afdekken met plasticfolie en ca. 3 uur in koelkast laten opstijven.
2 Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en voorzichtig droogdeppen. Aardbeien halveren. Panna cotta op vier borden storten. Aardbeien ernaast scheppen. Enkele druppels balsamicoazijn over aardbeien druppelen. Aardbeien licht bestuiven met poedersuiker.
Panna cotta (roompuddinkjes met aardbeien) is een recept van Albert Heijn