1 Oven voorverwarmen op 200 ºC. Van sinaasappel 1 exemplaar schoonboenen en met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes van schil trekken of schil grof raspen. Alle sinaasappels dik schillen om vliesjes te verwijderen. Vruchten in 4 dikke plakken snijden, dakpansgewijs in ingevette schaal leggen. In steelpan met dikke bodem suiker met 2 el water aan de kook brengen. Suiker zonder te roeren op matig vuur laten smelten en lichtbruin laten worden (= karameliseren). Karamelstroop voorzichtig over sinaasappels schenken. Schaal in midden van oven zetten en sinaasappels in 15 min. bakken. In steelpan sap met schilletjes en vanillesuiker zachtjes aan de kook brengen. Maizena losroeren met campari en door sap roeren. Nog even verwarmen, zodat sap tot dikke saus bindt. Saus laten afkoelen. Sinaasappels uit oven nemen en op koele plek zetten (niet in koelkast).
2 Saus opnieuw verwarmen. Sinaasappelplakken over vier borden verdelen, saus erop en ernaast schenken. Op elk bord 1 el crème fraîche scheppen. Eventueel garneren met blaadjes munt.
Sinaasappels uit de oven met sinaasappelsaus is een recept van Albert Heijn