1 In fonduepan of steelpan met dikke bodem kokosmelk zachtjes verwarmen (niet laten koken!). Chocolade erboven in stukjes breken en op heel laag vuur (of au bain marie) al roerend in warme melk laten smelten. Intussen kokos in droge koekenpan met antiaanbaklaag in 1-2 min. lichtbruin roosteren. In kom laten afkoelen. Van vuur af likeur door fondue roeren. Chocoladefondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten. Hapjes in chocolade dippen en vervolgens door geroosterde kokos wentelen.
2 Om te dippen: - partjes mandarijn - partjes appel en peer (met citroensap besprenkeld) - aardbeien (met kroontje) - kersen (aan steeltje) - partjes kiwi - marshmallows - brosse koekjes zoals lange vingers, biskwie of kokoskoekjes - blokjes cake of muffin - stukjes croissant of minicroissantjes - stukjes rozijnenbrood.
Melkchocoladefondue met kokos is een recept van Albert Heijn