Gegrilde exotische fruitsalade met gember-bananenkwark

4
20 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Grill voorverwarmen. Mango schillen en in plakken van pit snijden. Ananas in schijven snijden, schillen en in vieren snijden. Harde kern verwijderen. Papaja schillen, pitjes verwijderen en in stukken snijden. Fruit in ovenschaal leggen, suiker erover strooien en voorzichtig door elkaar husselen. Schaal ca. 10 cm onder hete grill schuiven en fruit ca. 15 min. grillen, tot het zacht is en randjes mooi bruin zijn. Intussen in kom gemberstukjes door bananenkwark mengen. Pecannoten grof hakken. Fruit over vier borden verdelen en gember-bananenkwark erop scheppen. Garneren met pecannoten.
  • 2 Variatie: De papaja kan goed vervangen worden door 2 perziken of nectarines. De salade wordt dan een tikkeltje zoeter.

Gegrilde exotische fruitsalade met gember-bananenkwark is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Flensjes met bananenkwark en sinaasappel
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananen-kwarkflip
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Bananencroissant
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bananencroissant
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept