Gekarameliseerde ananas met gemberijs

4
25 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (tot 1 dag tevoren): Roomijs op kamertemperatuur iets zacht laten worden. Gemberbolletjes fijnhakken. Gehakte gember en gembersiroop door ijs mengen. IJs terug in vriezer plaatsen en minstens 1 uur opnieuw laten bevriezen.
  • 2 In kom basterdsuiker met vijfkruidenpoeder mengen. Ananas schillen en in de lengte in kwarten snijden. Harde kern wegsnijden en kwarten in de lengte in drie repen snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag boter laten smelten. Ananasrepen erin leggen, bestrooien met basterdsuiker. Ananas 2-3 min. bakken en eventueel tussentijds keren, tot suiker stroperig is en ananas goudbruin en warm is. IJs uit vriezer nemen. Ananasrepen over vier dessertborden verdelen en met ijsschep krullen van gemberijs ernaast scheppen.

Gekarameliseerde ananas met gemberijs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tamarinde-gemberijs Met Rode Papaja
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Ginger Ice Cream - Gemberijs-
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Vietnamees Lychee-gemberijs (Kem Trai Vavoi Gung)
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Vietnamees Lychee-gemberijs (kem Trai Vavoi Gung)
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde witlof
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-braadworstgratin
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept