1 (liefst een dag tevoren, zodat harde karamellaag weer voldoende vloeibaar wordt): Oven voorverwarmen op 175 °C. In steelpan met dikke bodem 100 g suiker met 2 el water aan de kook brengen. Niet roeren. Mengsel nog 5-7 min. zachtjes laten koken tot suiker smelt en goudbruin wordt (niet te donker, dat geeft bittere smaak). Hete karamel voorzichtig in vormpjes schenken en vormpjes direct ronddraaien, zodat karamel gelijkmatig over bodem uitvloeit. Sinaasappels uitpersen. In kom eieren met 50 g suiker met handmixer schuimig kloppen. Sinaasappelsap en melk erdoor kloppen en mengsel in vormpjes schenken. Vormpjes in ovenschaal zetten en schaal tot halverwege vormpjes vullen met kokend water. Schaal in oven schuiven en puddinkjes in 20-30 min. stevig laten worden. Puddinkjes laten afkoelen en 4 uur, maar liever hele dag, afgedekt in koelkast zetten, anders vloeit karamel niet goed uit.
2 Voorzichtig glad mes langs zijkant van puddinkjes halen om ze los te maken en onderkant van vormpjes in heet water dompelen. Bord op puddinkjes leggen en voorzichtig samen keren.
Pudim de laranja - Sinaasappelpudding is een recept van Albert Heijn