1 IJs uit diepvries in ca. 15 minuten iets zachter laten worden. Intussen in pan rum verwarmen, rozijnen toevoegen en ca. 20 minuten laten wellen. Bakjes tot helft vullen met ijs. Rozijnen erover strooien en bakjes tot ca. 1 cm onder rand vullen met ijs en gladstrijken. Bakjes minimaal 1 1/2 uur in diepvries zetten.
2 In pan met dikke bodem suiker met 1 eetlepel water verwarmen. Pan af en toe schudden om suiker geheel te laten smelten. Vuur iets hoger draaien en suikerstroop verhitten tot karamelkleurig. Pan van vuur nemen. Bakjes met ijs uit diepvries nemen. Karamel erover schenken, hard laten worden en ca. 20 minuten in diepvries zetten. (Naar wens ijs tot gebruik in diepvries bewaren.) Karamellaag voor serveren met achterkant van mes kapot slaan.
Citroenijs met karamel is een recept van Albert Heijn