Luchtige limoen-passievruchtmeringues

8
40 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 150 °C. In vetvrije kom eiwitten met mixer kloppen tot massa pieken vormt. Lepel voor lepel 200 g suiker erdoor kloppen, tot eiwitschuim stevige pieken vormt. Van limoen 1/2 el schil raspen, limoenen uitpersen. Met grote opscheplepel (niet van zilver) maizena en 1 tl limoensap door schuim spatelen. Van schuim op ruime afstand van elkaar 8 grote, ovale bergjes op met bakpapier beklede bakplaat scheppen. Bakplaat in midden van oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken. Als schuim toch bruin begint te kleuren, direct oventemperatuur verlagen of ovendeur (met pollepel ertussen) op kier zetten. Oven uitschakelen, maar deur dicht laten. Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is. Meringues tot gebruik in luchtdicht afgesloten trommel bewaren. In steelpan limoensap met 200 g suiker, 1/2 el limoenrasp en 150 ml water tot stroopje inkoken.
  • 2 Meringues over acht borden verdelen. Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit scheppen. Passievruchtzaadjes door limoenstroop roeren. Saus over meringues schenken.

Luchtige limoen-passievruchtmeringues is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Sinterklaastrifle
1u20 min Nagerecht
Bekijk recept
Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luchtige fruitcake
20 min + 60 oventijd -
Bekijk recept