Griesmeel-amandeldessert

8
35 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 12 amandelen achterhouden en rest fijn hakken (of in keukenmachine grof malen). In pan boter verhitten (niet bruin laten kleuren), griesmeel en amandelen toevoegen en al roerend ca. 15 minuten zachtjes lichtbruin roosteren. In pan melk met suiker al roerend aan de kook brengen. Melk met 1 theelepel kaneelpoeder door griesmeelmengsel roeren en 1 à 2 minuten zachtjes laten koken tot mengsel dikker is geworden. Schaal omspoelen met koud water en mengsel erin scheppen, met lepel bovenkant gladstrijken. Laten afkoelen en ca. 2 uur in koelkast zetten.
  • 2 Helva op snijplank storten. Met mes ruit- of vierkant patroon maken. In elk ruitje 1 amandel steken. Bestrooien met rest van kaneelpoeder. Serveren met geklopte slagroom.

Griesmeel-amandeldessert is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Appel-amandeldessert
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Appel-amandeldessert
Bekijk recept
Appel-amandeldessert.
Bekijk recept
Appel-amandeldessert
0 min
Bekijk recept

Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Griekse bougatsa
70 min Nagerecht
Bekijk recept
Groentecouscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met vis
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept