1 Schenk het fruitmelangesap in een diep bord en leg de lange vingers erin. Laat het sap 5 minuten intrekken. Bedek nu de bodem van de schaal met 12 lange vingers. Bij een ronde schaal moet je misschien van een paar lange vingers een stukje afbreken.
2 Doe de custard in een kopje en roer de poeder met 5 eetlepels van de melk tot een glad papje.
3 Breng de rest van de melk aan de kook. Roer de suiker en de vanillesuiker erdoor. Als de melk kookt, schenk je de custard in kleine scheutjes erbij. Blijf goed roeren en laat het papje ongeveer 1 minuut zachtjes koken.
4 Schenk de vanillepudding over de lange vingers. Dek de pudding af met plasticfolie. Laat de pudding op het aanrecht in ongeveer 1 uur afkoelen. Zet haar daarna minstens 1 uur in de koelkast om stijf te worden.
5 Haal de folie van de pudding en versier haar met nog een aantal droge lange vingers. Verdeel de pudding over vier bordjes.
Suikervingerpudding is een recept van Albert Heijn