Kwarkbolletjes met boerenkaas en rozenbotteljam

12
20 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van de sinaasappel. Zeef de bloem met 1 theelepel zout boven een kom en roer de suiker en gist erdoor. Voeg ook de eieren, kwark en roomboter toe en kneed er met een mixer een soepel deeg van. Kneed de rozijnen en de sinaasappelrasp door het deeg en vorm er een bal van. Laat de bal in de kom, afgedekt met een vochtige doek, op kamertemperatuur 30 minuten rijzen. Verdeel het deeg in twaalf stukken en rol er bolletjes van. Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat en laat ze onder de vochtige doek in 45 minuten rijzen tot ze twee keer zo groot zijn. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de kwarkbolletjes in 20-25 minuten gaar. Laat ze afkoelen op de bakplaat en beleg ze met boerenkaas en een lepeltje jam.

Kwarkbolletjes met boerenkaas en rozenbotteljam is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Appel-roomijs
Bekijk recept
Marmeladesnack
0-10 min -
Bekijk recept

Bosbessen-kwarkbolletjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept