Suikerbrood

12
1uur-
Ontbijt
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan (of magnetron) boter laten smelten en iets laten afkoelen. In pan (of magnetron) melk verwarmen tot lauwwarm. In kom broodmix, zout, boter, kaneelpoeder, melk en eierdooiers mengen en op werkblad in ca. 10 minuten tot soepel deeg kneden. Kom afdekken met plasticfolie en deeg ca. 10 minuten laten rijzen. Deeg nogmaals goed doorkneden en afgedekt ca. 30 minuten laten rijzen. Vorm dik invetten en binnenkant bestrooien met kristalsuiker. Deeg uitrollen tot lap van 24 cm breed. Kandijsuiker erover strooien en deeg oprollen. Deeg in vorm leggen en nog ca. 20 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand
  • 5 Brood in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken (moet hol klinken wanneer u erop tikt). Laten afkoelen. Serveren met boter.

Suikerbrood is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoete aardbeiensandwich
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Wentelpuntjes      
20 min
Bekijk recept
Sabayon met druiven en suikerbroodstaafjes
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Suikerbrood
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Zoete aardbeiensandwich
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Wentelpuntjes      
20 min
Bekijk recept
Sabayon met druiven en suikerbroodstaafjes
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Suikerbrood
15 min- Nagerecht
Bekijk recept