1 Plakjes bladerdeeg laten ontdooien en op elkaar leggen. Werkvlak dun bestuiven met bloem en met deegroller deeg tot grote dunne lap uitrollen. Uit deeg 8 rondjes van ca. 15 cm doorsnee steken (gebruik hiervoor bijvoorbeeld omtrek van schaaltje). Zijkanten van deegrondjes ca. 2 cm naar binnen vouwen, zodat hoekige rondjes ontstaan. Bakplaat invetten met boter en deegbodempjes hierop leggen. Binnenste gedeelte van deeg met roomkaas bestrijken en kappertjes erover verdelen. Tomaten wassen en in dunne plakjes snijden. Plakjes tomaat in ronde vorm dakpansgewijs op roomkaas leggen. Taartjes flink bestrooien met zout en peper. Tot gebruik afgedekt op koele plek zetten.
2 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
4 Boven midden van elk taartje voorzichtig kwarteleitje breken, dooiertjes moeten heel blijven. Taartjes in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Tomatentaartjes met kwartelei is een recept van Albert Heijn