Gegratineerde aspergesoep

4
15 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Van aspergetips onderaan ca. 2-3 cm van houtachtige uiteinden afsnijden. In pan met ruim water en zout aspergetips in ca. 3 minuten beetgaar koken. In kom slagroom met snufje zout en kerriepoeder stijf kloppen. Verse roomkaas erdoor kloppen. In pan aspergesoep verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Aspergetips afgieten, topjes van ca. 3 cm eraf snijden en rest in stukjes van ca. 1 cm snijden. 12 Mooie topjes achterhouden, rest van asperges door soep roeren. Soep in (thee)koppen scheppen. Afdekken met roommengsel en kopjes op bakplaat ca. 15 cm onder hete grill schuiven. Room in ca. 30 seconden iets laten kleuren. Uit grill nemen en aspergetopjes op room leggen. Direct serveren.

Gegratineerde aspergesoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep)
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesoep met ham en ei
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene aspergesoep met kwarteleitjes
20 min-
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept