Roerei met tomaat

4
20 min
Ontbijt
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop met een garde de eieren en slagroom los. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  • 2 Laat in een koekenpan met antiaanbaklaag 1 el boter smelten op middelhoog vuur. Schenk het losgeklopte ei in een keer in de pan. Schraap met een houten lepel of spatel het gestolde ei telkens van de bodem en de zijkant van de pan. Haal de pan van het vuur als het ei bijna gaar, maar nog glanzend is. Haal het ei uit de pan en houd warm.
  • 3 Laat in dezelfde pan 1 el boter smelten. Zet het vuur hoog en bak de cherrytomaten al omscheppend 2-3 min., tot ze barsten. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de warme tomaten bij het roerei en bestrooi het gerecht met het basilicum. Lekker met pistoletjes uit de oven.

Roerei met tomaat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bagel met roerei, bacon en avocado
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Roerei met romaatjes op toast
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Roerei met groenten
40 min Bijgerecht
Bekijk recept