Paastulband

20
55 min
Ontbijt
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sinaasappel goed schoon boenen en schil boven kom eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Abrikozen in stukjes knippen. In pan sinaasappelsap met 1 dl water, rozijnen en abrikozen aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes verwarmen en vocht laten verdampen. Ca. 5 minuten laten afkoelen. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. Tulbandvorm dun invetten. In kom broodmix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemom door elkaar mengen. Met mixer olie en 3 dl handwarm water erdoor mengen. Blijven mengen tot soepel en elastisch deeg ontstaat. Rozijnenmengsel erdoor mengen. Deeg tot worst vormen en in tulbandvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en deeg op warme plaats ca. 30 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Brood (met aluminiumfolie erop) in midden van oven ca. 20 minuten bakken. Aluminiumfolie eraf halen en brood in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven brood ca. 5 minuten in vorm laten afkoelen. Grote schaal op vorm leggen, samen keren en brood uit vorm laten glijden. Bestrijken met boter. Royaal bestrooien met poedersuiker. Tulband laten afkoelen en vlak voor het ontbijt opnieuw met poedersuiker bestrooien.

Paastulband is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paastulband met abrikozen
100 min
Bekijk recept
Paastulband
2 uur-
Bekijk recept
Paastulband Met Geconfijte Sinaasappelschil.
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Paastulband
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Paastulband met abrikozen
100 min
Bekijk recept
Paastulband
2 uur-
Bekijk recept
Paastulband Met Geconfijte Sinaasappelschil.
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Paastulband
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept