1 Schil het fruit met een dunschiller en snijd de schilletjes in zo dun mogelijke reepjes. Breng in een pan 500 ml water met de suiker aan de kook en voeg de schilletjes toe. Kook 25 minuten op niet te hoog vuur. Giet af door een zeef en bewaar de schilletjes. Snijd met een scherp mes de witte schil en het witte vlies van het vruchtvlees. Dit gaat het makkelijkst als je het fruit, net zoals een appel, in een ronddraaiende beweging schilt. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe deze met de geleisuiker in een pan. Breng aan de kook en kook het fruit op laag vuur 15 minuten. Pureer het vervolgens met de staafmixer. Zet een zeef op een pan en schenk de vruchtenpuree door de zeef. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht en vruchtvlees door de zeef. Gooi de achterblijvende harde stukjes en pitten weg. Roer de schilletjes door de vruchtenpuree. Breng het geheel nog enkele minuten aan de kook en schenk de marmelade in de schoongemaakte jampotten. Draai de deksel erop en zet ze 5 minuten ondersteboven. Laat afkoelen.
Sinaasappelmarmelade is een recept van Albert Heijn