Uiensoep Met Trappistenbier

6
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de uien de snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de uien op laag vuur in 25-30 minuten zachtjes goudgeel, schep de uien af en toe om. Roer vervolgens de bloem door de uien, schep het mengsel ca. 1 minuut om op een laag vuur en voeg al roerend de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat hem ca. 10 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Roer 10 minuten voor het einde van de kooktijd het bier door de soep en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven (200 graden) of de grill (hoogste stand) voor. Vul zes vuurvaste kommen met de soep en leg hierop een stuk stokbrood royaal bestrooid met geraspte kaas. Zet de kommen onder de grill of in de oven tot de kaas gesmolten is. Eet de soep met een glas trappistenbier erbij.

Uiensoep Met Trappistenbier is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met in bier gesmolten kaas
15 min
Bekijk recept
Abdij cupcake
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept