Paprika-uiensoep

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de uien schoon en snij ze in ringen, snij de paprika in stukjes (zonder de zaden en de lijsten natuurlijk) Verhit de olie in een hapjespan en laat hier de margarine in smelten. Fruit in het vet de uien, paprika en de fijngesneden knoflook Als de uien glazig zijn geworden doet u lepel voor lepel de bloem erbij en roert U dit met een spatel snel door de massa. Er onstaat dan een deegachtige dikke brij (rou). Haal de pan van het vuur. Zet een pan met de bouillon tabletten op en breng dit aan de kook. Voeg twee soeplepels kooknat toe aan de roe in de hapjespan en meng dit. Daarna haalt u de pan van het vuur en voeg de bouillon toe aan de inhoud van de hapjespan. Het geheel nog even aan de kook brengen en ca 5 min door laten koken.

Paprika-uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept