Pel en snipper de uien. Laat ze langzaam zacht worden in een mengsel van gesmolten boter en olie. De uien mogen niet aanbakken! Reken 40 min tot de uien helemaal gaar zijn. Bestrooi lichtjes met bloem en leng ze aan met de witte wijn en de bouillon. Voeg er wat zout en peper toe (tenzij de bouillon al flink gekruid was!). Dek de pan af en laat 30 minuten borrelen. Snijd intussen het stokbrood in sneetjes en laat ze lichtjes grillen in de oven. Zodra de soep klaar is, voeg de porto toe. Proef, en breng desnoods verder op smaak. Schep wat uien in elke soepkom. Overgiet met de soep en bedek met een plakje brood. Bestrooi met gemalen kaas en zet onder de hete grill (10 min.). Dien warm op zodra het brood goudbruin is. TIP : De sneetjes brood kunt u nadat u ze gegrild hebt, even inwrijven met een teentje knoflook. Nog pittiger!