Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de uien hierin tot ze glazig zijn. Sprenkel de suiker erover en laat deze carameliseren. Voeg de gehakte knoflook en de tomatenpuree toe en laat deze nog even meegaren. Blus af met de witte wijn, breng aan de kook en voeg de kippenbouillon toe. Breng weer aan de kook en laat op laag vuur gedurende een 1/2 uur zachtjes koken. Bevochtig het broodje en bak het af in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking. Hak de maatjes en breng ze op smaak met versgemalen zwarte peper en zout naar smaak. Snijd sneetjes van het brood en rooster deze op de gril. Besmeer ze met de gehakte maatjes. Snijd dunne ringetjes van de lente-ui en strooi er wat van over de maatjes. Vul ovenvaste soepkommen met de op smaak gebrachte soep en leg in iedere kom twee maatjescrostini′s. Bestrooi rijkelijk met de geschaafde kaas en plaats ze dicht onder de hete gril. Verhit de kaas tot ze bruin is en borrelt.
Franse Uiensoep Met Maatjes is een recept van Smulweb.nl