Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de uien hierin tot ze glazig zijn. Sprenkel de suiker erover en laat deze carameliseren. Voeg de gehakte knoflook en de tomatenpuree toe en laat deze nog even meegaren. Blus af met de witte wijn, breng aan de kook en voeg de kippenbouillon toe. Breng weer aan de kook en laat op laag vuur gedurende een ? uur zachtjes koken. Bevochtig het broodje en bak het af in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking. Hak de haring en breng ze op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak. Snijd sneetjes van het brood en rooster deze op de gril. Besmeer ze met de gehakte haring. Snijd dunne ringetjes van de lente-ui en strooi er wat van over de haring. Vul ovenvaste soepkommen met de op smaak gebrachte soep en leg in iedere kom twee haring crostini′s. Bestrooi rijkelijk met de geschaafde kaas en plaats ze dicht onder de hete gril. Verhit de kaas tot ze bruin is en borrelt. Haal vanonder de gril, bestrooi nog lichtjes met wat tijm.
Gerecht Franse Uiensoep Met Hollandse Nieuwe is een recept van Smulweb.nl