Verhit de olie en bak de reepjes kip in 3-4 min op hoog vuur goudbruin. Doe de champignons erbij en bak deze 1-2 min mee tot ze bruin beginnen te worden. Roer de nootmuskaat en de knoflook erdoor, breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en bak alles nog 30 sec. Haal het vleesmengsel uit de pan. Smelt de boter en bak de ui 5-6 min op laag vuur. Voeg de rijst toe, roer deze goed door de ui en roer de wijn erdoor. Zodra de wijn is opgenomen, roert u een soeplepel hete bouillon door de rijst. Laat deze onder voortdurend roeren op matig vuur koken. Voeg weer een soeplepel bouillon toe als alle vocht is opgenomen. Herhaal deze handeling ca. 20 min tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst romig en al dente is. (Misschien heeft u niet alle bouillon nodig of juist wat extra.) Roer het champignon-kipmengsel er met de laatste lepel bouillon door. Haal de pan van het vuur en roer de zure room, parmezaanse kaas en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper en serveer.
Risotto Met Kip En Champignons is een recept van Smulweb.nl