Groene Risotto Met Paling

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kruiden uitzoeken Zoek de kruiden uit en snijd ze heel fijn. Haal het groen van de bleekselderij en snijd dit ook fijn (± 4 el). Verwarm de bouillon alvast voor. Spinazie laten slinken Zet een grote kom ijskoud water klaar, gebruik hier zonodig ijsklonten voor. Breng in een royale pan ruim water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Voeg de spinazie toe en laat het in ± 3 min. slinken. Stort de spinazie boven een zeef in de gootsteen en doe de spinazie direct daarna in het ijskoude water. Door het snel afkoelen behoud het meer smaak. Spinazie pureren Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Druk deze nog eens goed uit, zodat er echt weinig vocht in achterblijft. Pureer de spinazie met een staafmixer. Rijst toevoegen, roeren... Verwarm de pan voor op middelhoog vuur. Voeg de boter toe, laat zachtjes bruisen (zet het vuur wat lager) en voeg de sjalotjes toe. Bak de sjalotjes langzaam glazig, zorg ervoor dat ze niet kleuren. Voeg de rijst toe en roer het goed om. Laat de rijst onder regelmatig roeren glanzend worden van het vet, maar laat het niet kleuren. Wijn erbij, roeren... Voeg de wijn toe, roer het goed om en geef de rijst de tijd om het vocht op te nemen. Zorg ervoor dat de rijst echt alle wijn opneemt voordat je met het toevoegen van de bouillon begint; het zuur uit de wijn zorgt ervoor dat de rijst aan het eind nog een fijne beet houdt. Bouillon erbij, roeren... Schenk er nu zoveel hete bouillon bij dat de rijst echt onder staat. Roer de rijst tijdens het kookproces regelmatig om. Voeg in delen steeds meer bouillon toe en blijf het geheel regelmatig omroeren, zodat de rijst steeds goed het vocht op kan nemen. Dit duurt ± 20 minuten. Spinaziepuree erdoor Roer na ± 15 min. zachtjes doorkoken de spinaziepuree door de rijst. Kaas en kruiden erbij Voeg ± 40 g parmezaanse en alle pecorino kaas toe en roer ze door het gerecht. Voeg de kruiden toe en roer het weer door. Snijd intussen de paling in mooie, schuine stukken van ± 8 cm lengte. Door de kaas bindt de risotto licht, je kunt er nog een scheutje bouillon doorroeren om hem iets dunner te maken. Roer niet te hard en proef of je hem zo goed op smaak vindt. Als laatste: slagroom erdoor Klop de slagroom dik lobbig en spatel deze luchtig door de risotto. Opdienen Schep de rijst direct op grote borden of in een voorverwarmde schaal en leg de paling erop. Geef er apart parmezaanse kaas bij.

Groene Risotto Met Paling is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Romige tuinerwtensoep met gerookte paling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommersandwich met paling
15 min
Bekijk recept
Zalm-palingsurprise
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Terrine van gerookte paling in kerriegelei
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept