Risotto Met Aubergines Uit De Oven

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de middelgrote ui in dunne ringen. Verhit de helft van de olie in een zware pan en bak de uiringen 2-3 minuten. Voeg de peterselie, de gesnipperde basilicum, tomaten (ontveld en kleingesneden) en wat zout en peper toe. Laat de saus 20-25 minuten sudderen op laag vuur. Zet weg. Verhit de resterende olie in een grote pan en bak hierin 2 eetlepels gesnipperde ui glazig. Voeg de rijst toe en schep 2 minuten om. Schenk er 1 dl bouillon bij en roer tot die is opgenomen. Voeg geleidelijk meer bouillon toe en blijf roeren tot de rijst gaar is. Dit duurt circa 20 minuten. Bestuif de aubergines licht met bloem en bak ze in hete olie aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de pan en laat uitlekken. Vet een ovenschaal licht in met olie. Schep hierin eenderde van de aubergines, de helft van de risotto, de helft van de kaas, de helft van de saus en de helft van de basilicum. Schep hierop weer eenderde van de aubergines, en de rest van de risotto, saus en basilicum. Dek af met de rest van de aubergines en kaas. Bak de schotel 10 minuten in een op 220?C voorverwarmde oven.

Risotto Met Aubergines Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept