Snij de middelgrote ui in dunne ringen. Verhit de helft van de olie in een zware pan en bak de uiringen 2-3 minuten. Voeg de peterselie, de gesnipperde basilicum, tomaten (ontveld en kleingesneden) en wat zout en peper toe. Laat de saus 20-25 minuten sudderen op laag vuur. Zet weg. Verhit de resterende olie in een grote pan en bak hierin 2 eetlepels gesnipperde ui glazig. Voeg de rijst toe en schep 2 minuten om. Schenk er 1 dl bouillon bij en roer tot die is opgenomen. Voeg geleidelijk meer bouillon toe en blijf roeren tot de rijst gaar is. Dit duurt circa 20 minuten. Bestuif de aubergines licht met bloem en bak ze in hete olie aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de pan en laat uitlekken. Vet een ovenschaal licht in met olie. Schep hierin eenderde van de aubergines, de helft van de risotto, de helft van de kaas, de helft van de saus en de helft van de basilicum. Schep hierop weer eenderde van de aubergines, en de rest van de risotto, saus en basilicum. Dek af met de rest van de aubergines en kaas. Bak de schotel 10 minuten in een op 220?C voorverwarmde oven.
Risotto Met Aubergines Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl