Herfstrisotto Met Rode Ui En Blauwe Kaas

4
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Pel de uien. Snipper de gewone ui fijn, snij de rode uien elk in 12 partjes. * hak de teen knoflook en shii-takes fijn. * Verhit 2 el olie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui en knoflook zachtjes glazig. * Bak de shii-takes op[ hoog vuur zo?n 3 min. mee. * Schep de rijst erdoor en bak het geheel tot de rijstkorrels omhuld zijn met een laagje olie. * Voeg de wijn en de tijm toe en laat het mengsel nog 2 min. sudderen. * Voeg de bouillon in gedeelte toe, en giet er steeds als de risotto te droog wordt weer een flinke scheut bij. * Kook de risotto zonder deksel in circa 20 min. gaar, roer heel regelmatig. * Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de rode uipartjes in 4 a 5 min. mooi bruin. * Hak de hazelnoten grof en rooster ze lichtbruin in een droge koekenpan. * Verkruimel de blauwschimmelkaas. * Schep de boter en de helft van de kaas door de rissotto in en laat deze nog 5 min. afgedekt staan. * Schep de risotto in vier diepe borden en schep de uien erop. * Strooi de rest van de kaas met de hazelnoten en peterselie erover.

Herfstrisotto Met Rode Ui En Blauwe Kaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Herfstrisotto met gemengde champignons
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfstrisotto met gemengde champignons
0 min
Bekijk recept
Risotto, Kip Flambe/dragon/gember/citroen/parmezaan
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept