* Pel de uien. Snipper de gewone ui fijn, snij de rode uien elk in 12 partjes. * hak de teen knoflook en shii-takes fijn. * Verhit 2 el olie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui en knoflook zachtjes glazig. * Bak de shii-takes op[ hoog vuur zo?n 3 min. mee. * Schep de rijst erdoor en bak het geheel tot de rijstkorrels omhuld zijn met een laagje olie. * Voeg de wijn en de tijm toe en laat het mengsel nog 2 min. sudderen. * Voeg de bouillon in gedeelte toe, en giet er steeds als de risotto te droog wordt weer een flinke scheut bij. * Kook de risotto zonder deksel in circa 20 min. gaar, roer heel regelmatig. * Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de rode uipartjes in 4 a 5 min. mooi bruin. * Hak de hazelnoten grof en rooster ze lichtbruin in een droge koekenpan. * Verkruimel de blauwschimmelkaas. * Schep de boter en de helft van de kaas door de rissotto in en laat deze nog 5 min. afgedekt staan. * Schep de risotto in vier diepe borden en schep de uien erop. * Strooi de rest van de kaas met de hazelnoten en peterselie erover.
Herfstrisotto Met Rode Ui En Blauwe Kaas is een recept van Smulweb.nl