Meng alle ingredienten voor de marinade in een schaal, voeg de tonijn toe en meng de vis goed door de marinade.Laat 30 minuten staan. Bestrooi de aubergine in lagen in een vergiet gelegd met zout. Laat 30 minuten staan, spoel vervolgens af en dep droog. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui toe en fruit tot hij glazig is. Voeg vervolgens de aubergine toe en blijf bakken tot hij net bruin begint te worden. Roer de rijst erdoor en voeg eenderde van de bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat al roerend sudderen tot bijna alle vloeistof verdwenen is. Herhaal deze handeling met de helft van de overgebleven bouillon. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de marinade. Leg de moten 3 tot 4 minuten onder een hete grill en draai ze een keer of twee om; de moten moeten vanbuiten bruin zijn, maar roze vanbinnen. Roer intussen de overgebleven bouillon en de rest van de marinade door de risotto en laat sudderen tot het vocht is opgenomen. Voeg de tonijn aan de risotto toe, breng op smaak en bestrooi met de kruiden en de kaas
Auberginerisotto Met Tonijn is een recept van Smulweb.nl