Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak ze fijn. Snijd de kabeljauw- en forelfilet in stukjes. Knip in een kopje de peterselie fijn. Breng in een pan 3/4 liter water aan de kook. Verkruimel de bouillontabletten erboven en laat ze oplossen. Verhit de olie in een (braad)pan en fruit de Chilipepertjes q 1/2 minuut. Voeg de ui, de knoflook en de rijst toe en bak ze al omscheppend q 2 minuten zachtjes glazig. Voeg de tomatensaus toe en verwarm die q 3 minuten. Voeg de garnalen en de wijn toe en warm ze q 1 minuut mee. Voeg de helft van de bouillon toe en breng die (op een vlamverdeler) aan de kook. Voeg in q 10 minuten beetje bij beetje de rest van bouillon toe. Voeg de kabeljauw en de forel toe en kook het geheel onafgedekt in q 25 minuten zachtjes gaar; roer af en toe door. Neem de pepertjes uit het rijstmengsel en roer de boter en de peterselie erdoor (= risotto). Breng de risotto eventueel op smaak met zout en peper. Serveer er gemengde sla van tomaat, komkommer en zwarte olijven bij.