Verwarm olijfolie / boter (of een mengsel) in een wok. Fruit de risottorijst even aan tot ie glazig wordt. Voeg een scheut hete bouillon toe en een scheut wijn. Roer en laat pruttelen tot het vocht opgenomen is. Herhaal dit. Voeg nu de groentes toe en roerbak ze even mee maar zorg dat de rijst niet aanbakt. De groentes geven vocht af daarom kan het zijn dat je minder bouillon nodig hebt. Herhaal nu het toevoegen van bouillon / wijn en het opnemen daarvan tot de risotto zacht en gaar is (even proeven). Als de risotto gaar is (of bijna) bak de spekjes uit in de koekenpan (zonder olie / boter). Als die aangebakken zijn de gemarineerde kalkoenfilet toevoegen en aanbakken. Ondertussen een lepel creme fraiche door de risotto roeren. Als het vlees gaar is dat door de risotto roeren. Een laatste keer al het vocht op laten nemen, evt op smaak brengen met zout en peper en uitserveren bestrooid met pistachenootjes, rest van verse kruiden en wat geraspte kaas.