Koekenpan verhitten en de pijnboompitten in 2 tot 3 minuten goudbruin roosteren. Ui pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonmaken met keukenpapier en in plakjes snijden. Kruiden fijnknippen. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Ui 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en 3 minuten meebakken. Peper erboven malen. Helft van champignons, kruiden, 2 dl wijn en 7 dl water toeveoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst onafgedekt in 20 minuten zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en de rest van de champignons 1 minuut op hoog vuur bakken. Rest van wijn erdoor roeren en op hoog vuur in 4 minuten laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Wijnchampignons op risotto scheppen. Bestrooien met pijnboompitten. Serveren met kaas.
Risotto Met Champignons En Witte Wijn is een recept van Smulweb.nl