Risotto Met Champignons En Witte Wijn

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Koekenpan verhitten en de pijnboompitten in 2 tot 3 minuten goudbruin roosteren. Ui pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonmaken met keukenpapier en in plakjes snijden. Kruiden fijnknippen. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Ui 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en 3 minuten meebakken. Peper erboven malen. Helft van champignons, kruiden, 2 dl wijn en 7 dl water toeveoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst onafgedekt in 20 minuten zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en de rest van de champignons 1 minuut op hoog vuur bakken. Rest van wijn erdoor roeren en op hoog vuur in 4 minuten laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Wijnchampignons op risotto scheppen. Bestrooien met pijnboompitten. Serveren met kaas.

Risotto Met Champignons En Witte Wijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept