Begin met de zalm klaar te maken, zachtjes bakken met wat olijfolie peper en zout.(haal uit de pan en zet opzij) in de grillpan doe je de schoongemaakte asperges die ingesmeerd zijn met wat olijfolie peper en zout en grill ze in 5 minuten bijtgaar. zet opzij; dit kun je eventueel doen tijdens het klaarmaken van de risotto zelf. voor de risotto neem je een klompje boter en wat olijfolie in de tefalpan en fruit je lichtjes de ajuin en look voor 1 minuut, dan doe je er de arboriorijst bij en laat je het nog eens drie minuten lichtjes bakken. HEEL BELANGRIJK tijdens het hele proces blijven roeren met houten lepel op een klein vuurtje. Dan doe je er het glas witte wijn bij, en roeren maar, zodra de wijn weg is er een eerste pollepel boullion bijdoen, en roeren, dit blijf je doen, telkens de boullion bijna verdampt is er nieuwe bijdoen, dit blijf je doen voor ongeveer 20 minuten, vanaf 15 min begin je te proeven zodat de korrels zacht maar toch niet te zacht worden. Zodra de rijst klaar is doe je er de room bij en de parmesan, dan doe je er de zalm bij (in stukjes) en leg je de asperges er bij, warm dit alles nog even door en dien op. als je de asperges warm houd kun je ze mooi met de punten naar binnen leggen in een cirkel. Smakelijk! dit recept heb ik leren klaarmaken van een echte italiaanse huismoeder!
Risotto Met Groene Asperges En Zalm is een recept van Smulweb.nl