Snijd de kip in stukjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Maak de sperziebonen schoon. Week de saffraan 5 minuten in 2 eetlepels van de bouillon. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip al omscheppend 5 minuten. Voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit. Bak ze 3 minuten mee. Schenk de saffraan met het weekvocht erbij ene schep de rijst met paprikapoeder erdoor. Breng het al roerende aan de kook. Voeg na2 minuten de tomaatjes en de rest van de bouillon toe. Breng het op smaak met rozemarijn, zout en peper. Laat het geheel 10 minuutjes zachtjes koken. Strooi de sperziebonen en tuinbonen erover, maar schep het niet door. Temper het vuur en laat alles op laag vuur 10 minuten zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen. Neem de pan van het vuur en dek de pan af met een schone theedoek. Laat het gerecht nog 10 minuten rusten.