Koekenpan verhitten en pijnboompitten in ca. 2-3 minuten goudbruin roosteren. Ui pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Kruiden fijn knippen. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken. Peper erboven malen. Helft van champignons, kruiden, 2 dl wijn en 7 dl water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst onafgedekt ca. 20 minuten zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en rest van champignons ca. 1 minuut op hoog vuur roerbakken. Rest van wijn erdoor roeren en op hoog vuur in ca. 4 minuten laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Wijnchampignons op risotto scheppen. Bestrooien met pijnboompitten. Serveren met kaas.
Risotto Met Champignons En Witte Wijn is een recept van Smulweb.nl