Risotto Met Gemengde Paddestoelen

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Paddestoelen afgieten en vocht bewaren en weg zetten. Verwarm de olie en boter in een ruime pan op halfhoog vuur. Bak de prei en knoflook in 6 goudgeel en zacht. Voeg de rijst toe en bak al roerend 2-3 min. tot de rijst doorzichtig en glanzend wordt. Zet terwijl de rijst bakt, bouillon, wijn en het vocht van de paddestoelen in een steelpan op halfhoog vuur. Doe een deksel op de pan, niet laten koken!! Voeg, als de rijst doorzichtig wordt, het vocht met de 250 ml. tegelijk toe en blijf roeren tot alle vocht geabsorbeerd is en de rijst beetgaar (ong 25-30 min.) Snij terwijl de rijst kookt, de paddestoelen op gelijke grootte, verhit de olie op halfhoog vuur en bak de paddestoelen in 5 min. gaar en goudbruin. Roer paddestoelen, zout&peper en peterselie door de risotto, bestrooi desgewenst met parmezaan en serveer meteen

Risotto Met Gemengde Paddestoelen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept