Paddestoelen afgieten en vocht bewaren en weg zetten. Verwarm de olie en boter in een ruime pan op halfhoog vuur. Bak de prei en knoflook in 6 goudgeel en zacht. Voeg de rijst toe en bak al roerend 2-3 min. tot de rijst doorzichtig en glanzend wordt. Zet terwijl de rijst bakt, bouillon, wijn en het vocht van de paddestoelen in een steelpan op halfhoog vuur. Doe een deksel op de pan, niet laten koken!! Voeg, als de rijst doorzichtig wordt, het vocht met de 250 ml. tegelijk toe en blijf roeren tot alle vocht geabsorbeerd is en de rijst beetgaar (ong 25-30 min.) Snij terwijl de rijst kookt, de paddestoelen op gelijke grootte, verhit de olie op halfhoog vuur en bak de paddestoelen in 5 min. gaar en goudbruin. Roer paddestoelen, zout&peper en peterselie door de risotto, bestrooi desgewenst met parmezaan en serveer meteen
Risotto Met Gemengde Paddestoelen is een recept van Smulweb.nl