Bak de ui en bleekselderij in wat olijfolie een paar minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Zet het vuur hoog, voeg de rijst toe en bak 1 minuut aan. Blus af met een goede scheut witte wijn. Zet als de wijn bijna weg is het vuur lager en voeg een scheut van de (zacht kokende) bouillon toe. Laat de rijst (regelmatig omroerend) pruttelen en voeg steeds als de bouillon bijna opgenomen is een volgende scheut toe. Gril (of bak) ondertussen de groene asperges in een (gril)pan. Proef de rijst regelmatig om te checken of die al gaar is. Het ideale moment om ingredienten toe te voegen is als de `bite` er nog net aan zit. Voeg dan de gamba`s (incl marinade), shii take en doperwtenmousse toe. Schep alles goed door (de gamba`s zijn in 2 minuten gaar) en voeg een schep mascarpone toe.
Risotto Met Gamba`s En Groene Asperges is een recept van Smulweb.nl