In pan 1 eetlepel olijfolie verhitten en rijstkorrels al omscheppend rondom glazig bakken. Fond en zout toevoegen en rijst onafgedekt in ca. 20 minuten gaar sudderen. Na ca. 10 minuten nog 2 dl water toevoegen. Peper, kardemom en kaneel mengen en lamsracks ermee inwrijven. In hapjespan 25 g boter en 1 eetlepel olijfolie verhitten en lamsracks in 15 a 20 minuten bruin en gaar braden, regelmatig keren. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Muntblaadjes van takjes plukken en fijnhakken. Uiringetjes, munt, kaas en rest van boter door risotto roeren en ca. 5 minuten afgedekt laten staan. Lamsracks op plank leggen en ca. 5 minuten laten rusten. Sherry en jam door bakvet roeren en in ca. 4 minuten laten inkoken tot jus. Met twee eetlepels op elk bord 3 ovaaltjes van risotto scheppen. Lamsracks tussen botjes door in plakken snijden en op borden leggen. Abrikozenjus eromheen scheppen. Vlees garneren met toefje munt.
Kruidige Lamsrack Met Munt-risotto En Abrikozenjus is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kruidige lamsrack met munt-risotto en abrikozenjus