Risotto Met Witlof, Kaas En Walnoten

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het witlof in niet te fijne repen en meng deze met het citroensap. Fruit de ui 2 minuten op een hoog vuur in de hete olie en voeg de rijst toe. Schep om tot alle korrels glanzen. Zet de pan op een middelhoog vuur, voeg bouillon toe totdat de rijst onder staat en roer tot alles verdampt is. Voeg dan opnieuw bouillon toe en blijf roeren. Ga zo 15 minuten door tot de risotto beetgaar is. Schep de reepjes witlof erdoor en voeg de boter toe. Roer niet te lang omdat de korrels dan kapot gaan. Voeg de rest van de bouillon toe en laat de risotto nog 5 minuten koken op een laag vuur. Risotto kan dik en soepachtig geserveerd worden, maar ook steviger, bijvoorbeeld uit een vormpje. Bestrooi naar smaak met zout en peper en garneer met geraspte kaas en gehakte noten.

Risotto Met Witlof, Kaas En Walnoten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept