Verwarm 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof er de fijngehakte sjalotjes in tot ze glazig worden. Voeg er de schijfjes wortel aan toe, samen met de gepelde en in stukjes gesneden tomaten. Meng goed dooreen, dek de pan af en laat de groenten 5 a 10 min. stoven. Intussen wentelt u de schijven kalfsschenkel in de bloem. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en braad de kalfsschenkels aan beide zijden aan. Leg ze op de groentemengeling en kruid met peper en zout, tijm, laurier, basilicum, marjolein en de geperste teentjes knoflook. Blus het braadvocht met de witte wijn en de droge vermout. Maak de braadresten goed los en giet over de ossobuco. Voeg er de 3 reepjes citroenschil aan toe en laat nog 1h30 verder stoven op een zacht vuurtje. Rissoto Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof er 2 fijngesnipperde sjalotjes in, tot ze glazig worden. Doe de rijst erbij. Zodra de rijst doorschijnend begint te worden, voegt u de saffraan toe, samen met de witte wijn en de diepgevroren erwtjes. Goed mengen. Bevochtig de rijst beetje bij beetje met de hete kippenbouillon, zodat de bouillon langzaam door de rijst wordt opgenomen. Laat de rijst in totaal 25 a 30 min. goed gaar worden. Gebruik indien nodig nog wat extra kippenbouillon. Voeg de parmezaan toe, laat nog eventjes op het vuur staan en dien daarna onmiddellijk op.
Ossobuco Op Z'n Milanees is een recept van Smulweb.nl