Los 1 blokje groentebouillon op in 1 liter kokend water. Verwijder de houtachtige uiteinden (ca. 2cm) van 150g groene asperges en kook de asperges in de bouillon ca. 3 minuten. Haal de asperges uit de pan en snij ze in schuine stukken. Pel en snipper 1 ui. Pers een 1/2 citroen uit. Smelt 50g roomboter in een pan met een dikke bodem en bak hierin de ui met 15 draadjes saffraan op een laag vuur glazig. Voeg 275g risottorijst aan het uienmengsel toe en roer totdat de rijst gaat glanzen. Schenk 250ml warme bouillon erbij en roer totdat de bouillon is opgenomen. Voeg steeds wat bouillon toe tot de bouillon op is en de rijst zacht. Schaaf flinters van 75g parmezaanse kaas (aan een stuk). Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan, veeg 150g gemengde paddestoelen schoon en bak ze op een hoog vuur ca. 3 minuten. Roer 2 eetlepels citroen-sap met de helft van de kaas door de risotto en breng verder op smaak met zeezout en versgemalen peper. Serveer de risotto met de asperges, de paddestoelen en de rest van de kaas.
Saffraanrisotto Met Asperges is een recept van Smulweb.nl