Verhit 3 el olie en bak 3/4 deel van de ui met de knoflook op laag vuur goudgeel. Voeg de blokjes tomaat en de paprika toe. Smoor de groente met de deksel op de pan op laag vuur in 20min. gaar. Voeg zout en peper toe. Breng intussen de bouillon met de saffraan aan de kook. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de rest van de ui goudgeel. Bak de rijstkorrels al roerend 2min. mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst afgedekt op laag vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en peper en wikkel om elk stuk vis een plak ham. Leg de stukken vis tussen de groenten en smoor ze in 8min. zachtjes gaar. Breng om smaak met chilipoeder en serveer met de rijst.
Piperade Met Kabeljauw is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree