Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de gorgonzola en de salieblaadjes in stukjes. Verwarm de bouillon. Verhit een scheutje olie in een pan met een dikke bodem. Fruit daarin de ui en de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe, en fruit deze mee tot de korrels glazig zijn. Voeg dan zoveel bouillon toe dat de rijst ruim onder staat, breng aan de kook en laat heel zachtjes doorkoken. Voeg telkens extra bouillon toe als de vorige scheut bouillon door de rijst is opgenomen. Voeg na 10 minuten de doperwten en de salie toe, en laat ze ook zachtjes meekoken. Afhankelijk van het merk risotto dat je gebruikt, is de rijst na 20 tot 30 minuten gaar. Voeg dan de gorgonzola toe en warm het geheel al roerend goed door, zodat de gorgonzola smelt. Maak op smaak met zwarte peper, en eventueel met een scheut goede olijfolie. Serveer met de parmezaanse kaas.
Risotto Met Doperwten En Gorgonzola is een recept van Smulweb.nl