Risotto Met Doperwten En Gorgonzola

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de gorgonzola en de salieblaadjes in stukjes. Verwarm de bouillon. Verhit een scheutje olie in een pan met een dikke bodem. Fruit daarin de ui en de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe, en fruit deze mee tot de korrels glazig zijn. Voeg dan zoveel bouillon toe dat de rijst ruim onder staat, breng aan de kook en laat heel zachtjes doorkoken. Voeg telkens extra bouillon toe als de vorige scheut bouillon door de rijst is opgenomen. Voeg na 10 minuten de doperwten en de salie toe, en laat ze ook zachtjes meekoken. Afhankelijk van het merk risotto dat je gebruikt, is de rijst na 20 tot 30 minuten gaar. Voeg dan de gorgonzola toe en warm het geheel al roerend goed door, zodat de gorgonzola smelt. Maak op smaak met zwarte peper, en eventueel met een scheut goede olijfolie. Serveer met de parmezaanse kaas.

Risotto Met Doperwten En Gorgonzola is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept