Risotto Met Doperwten En Garnalen

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Dop de doperwten en was ze. Kook ze beetgaar in ongeveer 10 minuten. Snipper de ui fijn. Bak de ui in een koekenpan in een laagje olijfolie en voeg de geperste knoflook toe. Zodra de ui glazig is, voeg je de rijst toe. Bak deze twee minuten, zet het vuur lager en voeg dan de wijn en een paar scheppen bouillon toe. Roer totdat het vocht grotendeels is opgenomen en voeg dan weer ruim een deciliter bouillon toe. Blijf roeren en ga zo door. Na 20 a 25 minuten is de rijst gaar en nog steeds vochtig. Voeg dan de doperwten, de garnalen, de boter en de dille toe. Laat dit al roerend, door en door warm worden. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe, maar meestal is dit niet nodig! Dien op en serveer met parmezaanse kaas.

Risotto Met Doperwten En Garnalen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept