Risotto Met Rucola, Munt En Doperwten

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm een pan op matig vuur met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de fijn gehakte knoflook toe en bak even aan. Wanneer de knoflook begint te kleuren mag de rijst erbij. Bak deze mee tot de rijst glazig wordt. Schenk de witte wijn in de pan. Wanneer het vocht is opgenomen mag er een scheut bouillon bij. Herhaal dit tot er geen vocht meer wordt opgenomen. Voeg na ongeveer 7 minuten de doperwten toe. Blijf beetje voor beetje de bouillon toevoegen. Proef telkens of de rijst al gaar is. Het is belangrijk dat deze lekker stevig blijft zonder dat deze nog hard is(15 minuten, ong). Voeg als laatste de sap van een halve citroen en de munt toe. Roer dit goed door. Maak af met peper en zout. Leg een bedje van rucola op het bord en schep daarop de risotto. Je kunt ook de rucola nog even mee verwarmen. Serveer met de vis.

Risotto Met Rucola, Munt En Doperwten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept