Verwarm 3 el olijfolie in een pan met dikke bodem, voeg de sjalot en knoflook toe, fruit even en voeg de lente-uitjes toe. Strooi de rijst erbij, schep alles om zodat rijstkorrels wat olie om zich heen krijgen. Schenk 2 dl bouillon op de rijst, roer goed door en voeg de volgende scheut bouilon pas toe als al het vocht is opgenomen. Laat de risotto als al het vocht en de witte wijn is toegevoegd, in een gesloten pan op laag vuur zo`n 30 minuten pruttelen. Blancheer de asperges en sugarsnaps ongeveer 4 minuten in kokend water met wat zout. Snijd de zalm in reepjes. Meng de uitgelekte warme groenten na ongeveer 25 minuten door de bijna gare risotto. Proef of de rijst goed is en voeg eventueel nog wat vocht toe. Voeg ten slotte verse peper, zout, zalm, kaas en bieslook toe.
Risotto Met Zalm, Asperges, Sugarsnaps En Tuinbonen is een recept van Smulweb.nl